Technische info ventilatie

GEZOND EN VEILIG VENTILEREN MET RENSON®

RENSON® ontwikkelt innovatieve concepten door een intelligente combinatie van ventilatie en buitenzonwering. Deze energiezuinige concepten zorgen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Continue, gecontroleerde ventilatie resulteert in een goede luchtkwaliteit. In combinatie met externe zonwering zorgt dit voor aangename temperaturen op elk moment. Maar ventileren met RENSON® is niet alleen gezond; het is ook veilig. De Invisivent®EVO en AR75 alsook de Screenvent® hebben met succes de inbraakwerendheidstesten van het WTCB doorstaan.

Een gezond en comfortabel binnenklimaat staat of valt met de kwaliteit van de lucht in de woning. Dagelijks vervuilen wijzelf immers de lucht binnenshuis door te ademen en transpireren, door te douchen, koken of stoken. Door een degelijke isolatie blijven vocht, CO2 en andere schadelijke stoffen in de woning hangen. Daarom is het belangrijk om regelmatig en correct te ventileren. Maar hoe? De ramen tweemaal per dag even open zetten, is niet afdoende. Insecten en dieven krijgen bovendien zo vrije toegang, de warmte vlucht weg en de energiekosten stijgen. Continue ventilatie is dan ook de enige efficiënte en gezonde manier. Als dit bovendien ook nog eens leidt tot lagere energiekosten, dan is een besluit snel genomen.

Ventileren met RENSON® is echter niet alleen gezond en energiebesparend, maar ook veilig. De zelfregelende ventilatieroosters Invisivent®EVO en AR75 en de Screenvent®, de combinatie van een zelfregelend ventilatierooster met een screen, hebben immers met succes de inbraakwerendheidstesten van het WTCB doorstaan. Ze voldoen aan de vereisten van klasse 2 van inbraakwerendheid volgens prEN1627 tot 1630 en zijn dus geschikt voor toepassing op inbraakwerende (WK2) ramen.
Invisivent®EVO (plaatsing op raam)

De Invisivent®EVO is een zelfregelend ventilatierooster (klasse P3), dat bijna onzichtbaar boven op het raam wordt geplaatst. Aan de binnenzijde is enkel een binnenklep zichtbaar. Die is beschikbaar in twee stijlen, waardoor het rooster in iedere stijl van woning geïntegreerd kan worden. De Invisivent®EVO Futuro past perfect in de moderne en strakke hedendaagse woningen dankzij de gestroomlijnde en strakke minimalistische vormgeving van de binnenklep, terwijl de Invisivent®EVO Classico met zijn zacht golvende binnenklep ideaal is voor de klassieke, rustieke cottage of pastorijwoning. Deze Invisivent®EVO is geschikt voor alle raamtypes - vaste ramen, schuifdeuren of draairamen – zowel in nieuwbouw als renovatie.


RECENTE PROJECTEN

ALU


Kortrijk - Ralkleur 9005 - hoeken glas op glas - plaatwerk tussen ramen

ALU


Volledige renovatie woning te Brugge : structuurlak – ral 8019